tlg klik

Friday, November 20, 2015

Resipi Maggi Royale Sarawak rase Laksa Sarawak Original

nyum2 ...mula2 buat mmg rase mcm sampah je..kalo buat letk air pnas mcm tu je..mmg xsedap oiiii...nah aku bg resipi..
mula2 masuk kan air dlm 1liter..panaskan periuk..masuk kan daging ayam..ptong kiub ke..tp kalo ikut aku aku letk dlm 6 kaki ayam..masuk kan kaki ayam td..rebus dlm mase 15-20 minit..bia ayam tu empuk..ni resipi utk sebungkus la..dah kaki ayam tu masak..masuk kan pes maggi royal..air dah kurang lebih kurang setgh..kacau2 sebati pes tu..masukkan mee maggi tu..biakan selama 3minit...masukkan kirmer kacau2 dan tutup api..masukkan taugeh..udang yg dah direbus...dah siap.......perahkan sedikit limau utk rase masam..kalo ade belacan dgn cili tu boleh jgk letk mase mkn...utk makluman semua telur x sesuai dgn laksa sarawak...x ummmphhh...tu je la kalo korg nk rase yg hampir2 sama...sekian....


gambar siap aku lupa nk amik sbb dah lapoo...mmg sedapppp oii...yuuuu yuuuu...nyamaaannnnn aiiiiiieereeeee


No comments:

Post a Comment