tlg klik

Tuesday, November 24, 2015

oyen tido atas meja...zZz


 tgk tv pastu tido....


ni tido smbil gigit wayar laptop..aduhhhh

sekian saje utk pagi ni...

p/s: sape nk alarm clock hebat bela la kucing...zZz.. pukul 4 pagi dah start gigit kaki org dah si oyen ni...hahaha die main2 kt kaki so mmg tebangun la kalo x die meow meow meow meow meow meow meow meow meow meow meow meow meow meow kt telinga..kalo x bgun mmg tension la..die nk kencin nk berak nk mkn kne beteman..kalo x..xnk mkn xnk berak xnk kencing..alahaiii knape la oyen manjeeee sgt ni.. hahahaha penakut sbnarnya..xleh nk kne tinggal sorg2...zzzzzz

dah sebulan dahhhhh...

sedar x sedar dah sebulan dah oyen kt umah..dabel size plak tu...hahahaha

nah new pic of oyen


tgh pk ape tuuuuu oyennnnn


pic terbaru dah dekat sehasta


tido je manjang



ni pic dlm stgh bulan kt rumah


pic oyen mase awal2 dulu

diet : IAMS kitten warna purple
        frieskies kitten
        dada ayam dan tulang(rebus)
        dada ayam dan tulang(mentah)
        kuning telur
        prodiet kitten tuna
        prodiet canned wetfood
        frieskies canned wetfood

supplement : brewer yeast 1/4 tablet
                     perday 6day per week

utk mase hadapan aku nk kasi troy pet lak buat treats...sekian je la..




Friday, November 20, 2015

Resipi Maggi Royale Sarawak rase Laksa Sarawak Original

nyum2 ...mula2 buat mmg rase mcm sampah je..kalo buat letk air pnas mcm tu je..mmg xsedap oiiii...nah aku bg resipi..
mula2 masuk kan air dlm 1liter..panaskan periuk..masuk kan daging ayam..ptong kiub ke..tp kalo ikut aku aku letk dlm 6 kaki ayam..masuk kan kaki ayam td..rebus dlm mase 15-20 minit..bia ayam tu empuk..ni resipi utk sebungkus la..dah kaki ayam tu masak..masuk kan pes maggi royal..air dah kurang lebih kurang setgh..kacau2 sebati pes tu..masukkan mee maggi tu..biakan selama 3minit...masukkan kirmer kacau2 dan tutup api..masukkan taugeh..udang yg dah direbus...dah siap.......perahkan sedikit limau utk rase masam..kalo ade belacan dgn cili tu boleh jgk letk mase mkn...utk makluman semua telur x sesuai dgn laksa sarawak...x ummmphhh...tu je la kalo korg nk rase yg hampir2 sama...sekian....


gambar siap aku lupa nk amik sbb dah lapoo...mmg sedapppp oii...yuuuu yuuuu...nyamaaannnnn aiiiiiieereeeee


Monday, November 2, 2015

Kucing baka british shorthair

zzZZzz...tajuk kemain lg..oyen ni kucing biase je..dsh jek..hahaha jgn marah haaaaa.....
ni cite die aku jmpa oyen

ari jumaat lepas mlm dlm kul 7 lebih aku selamat kan anak kucing dr kne mkn anjing..so kne la bela..hahaha kt bawah ni aku tulis kan bajet utk bela anak kucing...zZz

sangkar-rm75
pasir kucing-rm28
toy-rm5
makanan-rm12
botol susu-rm11
ayam-rm8.50

dlm rm150 jgk la..huhu xtermasuk tol minyak dan sbagai nya..ayam tu ayam aku beli sbelah aku amik isi2 die rebus kasi oyen mkn..awal2 ni kasi mkn wet food la..aku ade bg mkn biskut iams wane purple utk kitten..trial pakejing aku beli kt paradigm mall kelana jaya..yg pasir tu aku beli kt puchong..tmn putra perdana..sangkar pun tempat sama..tp cilaka g kedai kt mana ntah harga lg murah plak...nyesal jgk x survei dulu..hahaha oyen yg dulu kurus kering dah gemuk skit dah..bulu pun dah mula tumbuh..cantik dan aktif..sgt sgt aktif..siap gigit sangkar lg kalo kne kurung..so jom jamu skit mate dgn gmbar oyen ..


comel kn si oyen ni..hahaha bini aku nk bela die smpai besar..tggu la aku update oyen ni smggu sekali kot..

p/s: sape nk oyen kasi aku RM150..aku kasi kucing je..sbb aku nk rescue lg kucing2 lain..dan owner baru akan rase sayang skit kt oyen sbb kne kuakan duit..hahaha xleh nego fix price ok..





cara terbaik buang angin dalam badan

kalo dah angin mmg pedihh oi...sesak nafas sakit belakang dan mcm2 lg la,.5taun citer pun x abis...paling cpt korg g urut..melayu ke india ke cina ke same je kaedah urut buang angin ni..yg penting kepala angin tu kne buang...tu yg payah tu..kepala angin ni kalo kua mmg busuk oi..bau mcm bangkai..die kua kot atas dgn bawah je..tp nk best g urut dgn org cina sbb die akan buat kepala angin ni kua terus..org melayu dgn india jrg sgt pndai kua kan kepala angin ni..aku xtipu..kenapa ade kepala angin ni...sbb angin ni kecik pastu lame plak dlm bdn..lame2 dorg bekumpul jd kepala dlm tu..org tu ckp la..aku tulis je..cara nk buang angin mmg senang..sembahyang 5 waktu jgn tinggal..masa sembahyang msti kusyuk smpaikan bom sbelah neletup pun korg xdgr..perumpamaan je..mkn ubat tu ubat ni cuma sementara jek..dgn smbahyang je boleh ilangkan angin ni..kalo boleh jage pemakanan..makan daging merah sbulan skali..yg lg 29hari tu mkn la ayam dgn ikan..kalo boleh smbahyang tu jgn la 5 kali je sehari..byk kan sembahyang..lg satu sbelum nk mkn tu baca doa..lepas mkn pun bc soa..selalu ada wuduk..insyallah ilang angin dan kepala angin tu..wallahualam..sekian je la aku tulis utk bacaan semua kerana aku td sesak nafas sendawa x lepas..sakit kpala jgk..ahhh sebelum aku lupa..byk mkn kalo boleh yg sup2 air tu..lg elok..hahaha aku nk tido tp xdpt sbb terkentut kentut dgn sendawa jek ni..zZz xngantuk tp rase berat kt dada..aku try la jgk urut2..cara urut aku agak lucah skit la..dr ketiak ke dada..buat pusing lawan jam..pastu smpai kt nipple/puting korg tekan dlm2...pastu hujung tulang rusuk tu ko tekan  kuat2 ke arah tulang belakang..adeh mcm mana aku nk terang...hmmmm...last skali tulang rusuk tu kt perot biase belah kanan..korg urut2 situ smpai ketiak seterusnya ke dada..pndai2 la korg explore..hahaha kalo kepala plak tgh2 kening tu korg tekan..pkai ibu jari..pkai dua2 jari..tekan ikut rentak..dum dak dum..tekan kuat-tekan kurang kuat-tekan kuat...buat smpai sendawa..tu je la dpt aku kongsi kan..jgn nk mkn halia..minum air halia..paling elok halia parut diperah air..campur kunyit skit utk perasa kunyit..hahahaha oh lagi satu..bape byk kali la td kemain dah sekian bagai..hahaha telinga korg mungkin byk taik..so angin x dpt nk balance..nk tau mcm mana try la naik flight nnti korg sakit telinga..haaa konfirm byk taik telinga...hahahaha dah aku nk tido dr merapu ape ntah ni...selamat mlm..

Wednesday, October 14, 2015

Cara berhenti merokok

salam dan selamat pagi ke atas kamu sekalian manusia manusia yang tgh melayari internet dan yg sedang membaca blog comel aku ni...hahahaha
nk benti rokok?????
ni aku akan kongsi kan cara aku berenti rokok...melibat kan byk perkara jgk...mental fisikal...manusia sekeliling...
hmmm...cara aku mmg susah skit la...sbb cara ni perlukan 5-9bulan utk berjaya sepenuhnya...slepas ni anda xkn isap rokok dah...penting ke isap rokok ni???
hahahahaha ok utk bulan pertama cuba try tanam dlm minda korg nk benti rokok...setiap kali nk cucuh rokok tu pastikan berkata dlm hati ni la rokok last...ni laaa rokok last aku isap...biarpun rokok ade dua kartun dlm bonet kereta pun...sebulan try la buat mcm ni...isap rokok mcm biase tp kne ckp la mende ni ...ni laaaa rokok last aku isap...ni la last aku  pegang rokok...korg buat la ayat ape2 korg suka...hahahaha pastu kalo ade kwn2 tu suh dorg tnya bukan ko nk benti isap rokok ke...dlm sebulan perta je...dan jgn beri rokok kpd kwn2 kalo dorg mntak..biar kedekut ok!hahahaha
ok kita masuk bulan kedua plak...terus laksanakan ape yg bulan satu td tu...cuma bulan kedua ni kurang kan skit isap rokok tu...kalo sehari 20 btg...bulan kedua ni isap la 15 btg je sehari..yeee nmpk senang tp susah jgk...jgn lupa jgk minum air kosong byk2..mase ni kita akan rase mulut kita mcm nk mngunyah je nk mende manis2 je...so boleh la beli chewing gum ke ape ke..jgn minum byk air manis...
dan bulan ketiga.....buat la mcm bulan satu bulan dua td cuma kurang kan lg rokok kita isap tu...bulan kedua 15 btg bulan ketiga plak 11 btg...isap je rokok mcm biase...cuma bulan ketiga ni kita try mnde lain plak...contoh kalo kita biase selepas mkn isap rokok...kalo nk berak pun isap rokok...bulan ketiga ni tukar skit..sbelum mkn kita isap rokok...sbelum nk berak isap rokok..contoh lg biase isap kt ruang tamu tukar isap kt dapur plak...biase lepak isap rokok sbelum lepak tu isap rokok...
masuk bulan keempat...korg akan lame2 dah mcm biase xnk isap rokok dah...tp teruskan la ape yg kt aatas tu..so nnti masuk bulam kelima or keeenam anda akan tidak isap rokok lg...sekian...coba jgn x coba..aku pun dah x isap rokok dah...vape pun xlayan...simple je tp kne sobarrrr...tp minum air kosng tu penting la dlm nk benti isap rokok ni...kalo nk minum teh tarik tu biar sekali sehari je...air sejuk or panas no problem cuma air kosong no gula no cinta cuwek cuwek bebeh...hahahaha katakan TIDAK KEPADA MEROKOK! 

p/s: jgn benti rokok mendadak nnti cpt kne pnyakit jantung, darah tinggi dan mcm2 lg

pesanan kurang ikhlas dr saya:-)


Thursday, October 8, 2015

Lawatan ke KL tower

pandangan dr bawah
sebelum masuk lift
mkn roti almost 421meter..hahaha
nmpk klcc
xtau la pebende ni